Categorieën
Actueel

Bedrijventerreinen schouw

In september van dit jaar werd de jaarlijkse dag en nachtschouw uitgevoerd door Politie, Brandweer, Gemeente Oirschot en SBBO.

Er zijn 36 camera’s en ANPR-camera’s op De Stad en De Scheper tezamen

Die registreren alle bewegingen en bewaren deze voor een bepaalde tijd. De camera’s werken goed en gedurende 2023 wordt het camerapark op De Scheper en De Stad met circa 12 camera’s uitgebreid. De bestaande camera’s worden per 2023 en 2024
vervangen inclusief de software van de computersystemen die de camera’s aansturen.

Onderhoud bedrijventerreinen

Bedrijventerrein De Scheper is goed onderhouden. Geen zwerfvuil en de borders worden goed bijgehouden. Op De Stad is er te veel hoog opgaande begroeiing. De gemeente is hierover geïnformeerd.

Brandveiligheid

Brandkranen zijn niet overal bereikbaar door begroeiing. Omdat de Regionale Brandweer beschikt over waterbaktransport zijn we voortaan minder afhankelijk van deze brandkranen.

Bedrijven verantwoordelijkheid

Gedurende de nachtelijke schouw zien we dat na kantooruren de poorten en andere toegangsdeuren zijn gesloten. Promeon Security houdt dit nauwlettend in de gaten.

Leefbaarheid en Zwerfvuil

Over het algemeen ziet het er goed uit op de bedrijventerreinen en wordt ook door de bedrijven zwerfvuil opgeruimd. Mocht het over een grote hoeveelheid gaan graag aangeven bij www.oirschot.nl/wat-wilt-u-melden of bellen met 0800-8002.

Graffiti

Voorlopig zijn we verschoond gebleven van graffiti en werd er tijdens de schouw niets waargenomen.

Verlichting de Stad en de Scheper

Verlichting van de panden en de nummering van de bedrijven is goed aangegeven. Sommige panden zijn niet goed aangelicht zodat visueel toezicht van buiten moeilijk is.

Ongeoorloofde huisvesting

Tijdens de Schouw niets waargenomen. Politie en Promeon Security constateren dat het de laatste tijd wat betreft het nachtelijk parkeren van vrachtwagens wel meevalt.